Само в Breaking.bg: Хаосът с машините започна ден преди изборите

0
816
Машината в Сърница не била спряла заради жегата.

На много места устройствата още не са доставени, включително и в секции в чужбина

Хаосът с машините започна ден преди изборите. Това съобщиха пред Breaking.bg членове на секционни избирателни комисии.

Въпреки бодряшките уверения на шефката на протестърската ЦИК Камелия Нейкова пред различни телевизии, че всичко за утрешния вот е наред, това изобщо не отговаря на истината.

На много от секционните избирателни комисии-СИК в страната още не са доставени машините към 20 часа. След като са чакали цял ден много от членовете на тези комисии са си тръгнали и отказали да чакат машините.

Същата драма се разиграва не само в страната, но и в секции в чужбина. В странство има и друг проблем. Където са доставени машините, няма кой да ги обслужва. Това от сега създава прецедент за възможни манипулации на вота зад граница, както и в страната.

Недоставката на устройствата за гласуване не е единственият проблем, който предвещава хаоса на вота утре, твърдят запознати.

На много места хешкодовете на доставените машини не отговарят на зададените. Това означава, че вотът в тези секции може да бъде оспорен и касиран заради съмнения за манипулации и фалшификации. Със всеки изминал час хаосът около предстоящия вот се увеличава. Което означава само едно-че утрешните избори ще са най-скандалните в най-новата ни история.