Само в Breaking.bg: Рашков окончателно овладя ДАТО, назначи доверено лице за зам.-директор

0
1021
Бойко Рашков

Бранимир Димитров от Бюрото за контрол на СРС е назначен за зам.-шеф на агенцията за подслушване и проследяване

Бойко Рашков окончателно овладя Държавната агенция технически операции-ДАТО, съобщиха пред Breaking.bg информирани. След като успя да отстрани предишният директор Цветан Китов и сложи на негово място довереното си лице Бисер Борисов, Рашков е пробутал за зам.-директор на ДАТО Бранимир Димитров, негово доверено лице.
Заповедта за назначението на Димитров е от днес. Бранимир Димитров досега заемаше длъжността началник-сектор „Специализирана администрация“ в Бюрото за контрол на СРС. Той е протеже на Рашков и е назначен там от времето, когато сегашният служебен вътрешен министър ръководеше Бюрото.
Очаква се до часове да бъде назначен още един заместник-директор на ДАТО също човек на Бойко Рашков. Така министърът с 19 имота и 12 тоалетни окончателно овладява поредната специална служба.
Припомняме, че Бисер Борисов е лично негово назначение. Доброто познанство между Бойко Рашков и Бисер Борисов се дължи на важен кадър на някогашните комунистически служби – ген. Стоимен Стоименов, чиято професионална биография включва и поста заместник-началник на Разузнавателното управление на армията (РУМНО). Борисов е зет на Стоименов. Освен в РУМНО о.з.генералът е бил политически офицер в БНА, началник отдел в Главното политическо управление на Българската народна армия, служител на отдел „Военен“ към ЦК на БКП и за кратко съветник на Росен Плевнелиев.