Борисов: Директно се пренасяме в 1944-та година (ВИДЕО)

0
322
Снимка: фейсбук

Ще докажем, че са крали и в петък вечер! И то са крали в милиони!, обяви той в Кърджали

Ако изобщо са изпратили отговори на ЕК, ние не знаем какво са написали. Ако не е поредна лъжа“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с членове на партията в Кърджали по отношение на неяснотите около това има ли корекции във върнатия от ЕК със забележки План за възстановяване.

Независимостта на българския съд трябва да се пази като зеницата на окото! Милиарди са източили от бюджета! Милиарди!“, предупреди той.

Борисов изслуша и разказите на арестувани преди предходните избори партийни активисти, за които после се доказало, че са невинни.

Това, което чух, ме разстрои. Директно се пренасяме в 44-та, година, 45-46-та, Белене, арести. По същия начин партията на Рашков и сега припозната от Кирил Петков – арести, арести, докато те крадат! И ще докажем, че са крали и в петък вечер! И то са крали в милиони! Това е било точно 44-та година. Ей така са влизали, извличали от къщите и са ги слагали в арестите. Тези точно да ходят в Брюксел и да говорят за съдебната система. Не ви ли е мъчно, бе, Рашков, да арестувате тия хора с по три байпаса?“, попита Борисов.

Лидерът на ГЕРБ разказа собствената си семейна история.

Моят дядо така – арестуват го пред къщата, пребиват го в царевицата с тояги. Чак като станах главен секретар успях да издиря смъртния му акт. И те го писали: „Починал от червен вятър“. Ей тия негодници!“, каза Борисов.