Съпругът на Севделина Арнаудова: 10 души нахлуха в дома ни пред очите на 8-годишното ни дете

0
91
Делян Димитров

Съобщение за арест беше пуснато от МВР и за арест на Менда Стоянова, която обаче и в този час е в дома си

„Полицията дойде, докато вечеряхме, поискахме документ, те казаха, че нямат, защото е по неотложност. 10 човека бяха и пред детето започнаха да правят обиск на цялата къща. 8-годишното ни дете започна да плаче и да бяга. Трябваше да я успокоявам“, заяви разказа съпругът на Севделина Арнаудова – Делян Димитров, който е пред ГДНП.

Вчера късно вечерта по нареждане на Бойко Рашков бяха извършени обиски и арести на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, пиарката му Севделина Арнаудова, бившия финансов министър Владислав Горанов. Съобщение за арест беше пуснато от страна на МВР и за Менда Стоянова, която обаче и в този час е в дома си.

Димитров разкри, че полицаите са заявили, че са намерили поемни лица от улицата, за да извършат обиска, но всъщност става дума за двама души, които се обучават в академията на МВР.

„Най-много ме боли за детето. Без никакви заповеди за задържане, без никакви документи. Иззеха наши стари телефони, таблета на детето, командировачни заповеди. Казаха, че търсят неща за г-н Борисов, г-н Горанов и Божков“, допълни още съпругът на Арнаудова.

Той уточни, че съпругата му се намира в ГДНП, не е била разпитвана и адвокатът й вече е при нея.

„Това ли е демокрация, това ли искат тези хора, пред детето ми да се случва всичко“, допълни още Димитров.