Сбирката при Доган пред провал, няма кворум, но чакали и включвания онлайн

0
128
Джевдет Чакъров и Рамадан Аталай на срещата с Ахмед Доган в резиденцията му в парк Росенец край Бургас СНИМКА: 24 ЧАСА

Нека попитат почетния председател къде са 30-те милиона, които открадна от ББР, коментира Делян Пеевски

Десетина от членовете на Централното оперативно бюро /ЦОБ/ на ДПС са отишли при почетния председател Ахмед Доган в сараите му в Росенец днес за свиканото от него заседание на тясното ръководство на партията, съобщи „24 часа“.

За да може обаче заседанието да е легитимно, от общо 24-те члена на бюрото са необходими 16+1. Дали кворум ще има все още не е ясно, но според хората на Доган е възможно някои от членовете да се включат в заседанието онлайн.

Сред първите пристигнали в Росенец днес бе председателят на ДПС Джевджет Чакъров, който заяви, че България повече от всякога се нуждае от редовно правителство.

В ЦОБ влизат зам.-председателите Халил Летифов, Искра Михайлова, Айсел Руфад, Йордан Цонев, Станислав Анастасов, Джейхан Ибрямов и Илхан Кючюк, както и членовете Рамадан Аталай, Севинч Солакова, Хамид Хамид, Ализан Яхова, Валентин Тончев, Танер Кабил, Левент Мемиш, Ерол Мюмюн, Марио Рангелов, Хасан Адемов, Севим Али, Радослав Ревански, Цветан Енчев, Танзер Юсеинов и Ибраим Зайденов.

По-рано днес председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски предположи, че кворум в Росенец няма да има. И предупреди, че се готвели фалшификации.

„Там ще има една голяма измама, която ще бъде винаги оспорена от мен“, каза  Пеевски. Според него ЦОБ нищо не можело да реши и определи събирането по-скоро като пиар ход. „Нека попитат почетния председател къде са 30-те милиона, които открадна от ББР, и като чуем отговора, ще продължим“, заяви Пеевски.