Начало ЗАКОН И РЕД Седем КПП-та от вчера дебнат за мигранти в Бургаско

Седем КПП-та от вчера дебнат за мигранти в Бургаско

0
16
мигранти
Снимка: архив

Вече са задържани 5-има каналджии и 30 бежанци

Седем КПП-та са изградени в Бургаско, за да се пресече засиленият миграционен натиск от българо-турската граница към вътрешността на страната.
Филтрирането на трафика ще се извършва от Областната дирекция на МВР съвместно с жандармерията. Освен в Бургас, КПП-та има изградени и в Карнобат и Средец.
На контролно-пропускателните пунктове се проверяват предимно бусове, кемпери и автобуси, с които най-често се превозват мигрантите.
Изградени са след анализ за пътя на каналджиите. От поставянето им вчера досега са задържани петима души, които ще бъдат обвинени за трафик на бежанци и близо 30 мигранти.
„Тук, където се намираме са установени пилотен автомобил и следващ го с водачи българи, във второто превозно средство имаше 7 иракчани, нелегални мигранти. Пробата и на двамата водачи за наркотични вещества беше положителна, заяви комисар Калоян Калоянов- директор на МВР Бургас.
На един от пунктовете на входа на Бургас от Созопол се образува километрична опашка, но шофьорите търпеливо изчакваха. Само до обяд бяха проверени над 300 автомобила./DarikNews