Селяни задържаха чуждестранни студенти в Родопите, помислили ги за нелегални мигранти

0
44
Кметството в Храбрино.

Хората в Храбрино се подлъгали по брадите им

Чуждестранни студенти по медицина в Пловдивския университет бяха объркани с нелегални мигранти и задържани от жители на родопското село Храбрино, съобщи бТВ. Инцидентът станал в неделя.

Хората в селото се подлъгали от брадите и от дезориентираното ходене на младежите из селото. Освен това не говорели български език.

„Отидоха горе до завоя и се върнаха. Казали им тук надолу да вървят и те тръгнали по улицата надолу. Брадати някакви, като партизани“, твърди Копринка Караджова от селото.

„Тука на моста бяха – ходят надолу-нагоре, ама, не можах да видя накъде отидоха. Някъде в оная вилна зона са ходили. Обикалят, приятел, крадат всичко, чувате ли ме?! Много е напечено положението в България“, споделя Асен Хаджиев.

Извършили гражданския арест и се обадили в полицията. „Адмирираме бързото и своевременно подаване на сигнали, когато хората станат очевидци на закононарушения или престъпления, но такъв начин на действие не е приемлив.

В случая се оказва, че това са група млади хора, тръгнали на туристическа обиколка в региона“, коментира говорителят на полицията в Пловдив Анелия Влахкинова.