Шефката на „Икономическа полиция“ в Пазарджик краде козметика от аптека

0
223
Снимка: архив

Била записана от видеокамера, дадена е на прокурор

Образувано е дисциплинарно производство срещу шефката на „Икономическа полиция“ в Пазарджик Неделка Преждарова заради извършена от нея кражба от търговски обект.

Високопоставената служителка е хваната да краде козметика от аптека, което е записано от видеокамери. Сигналът веднага е подаден в Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР, откъдето след кратко разследване данните за престъплението са потвърдени.

Нарушени са правилата и нормите на Етичния кодекс за поведение на държавните служители в МВР и с действията си служителката е уронила престижа на службата, съобщават от вътрешното министерство.

Материалите по случая са изпратени на прокуратурата. Най-вероятно висшата служителка ще бъде дисциплинарно уволнена, коментират близки до разследването.

Дипломирана учителка, Неделка Преждарова влиза в системата на МВР като дознател, като с времето е повишена до шеф на отдел и накрая до началник-сектор „Икономическа полиция“.

Активисти на ГЕРБ в Пазарджик споделят пред Zonanews, че миналата година по време на предизборните кампании Преждарова е била особено активна в привикването на политически лица, функционери и представители на местните организации на партията.