Шишков издаде четата: Ще бъде кандидат за кмет на София с подкрепата на Радев

0
567
Иван Шишков Кадър: фейсбук

Искал да е експерт, не политик

Много ясно, че имам желание да се кандидатирам за кмет на София, да помогна за града. За да го направя, трябва да намеря начин да имам общински съветници. Проблемът е, че не искам да бъда кандидат на определена политическа формация, а да бъда експерт. Това заяви бившият регионален министър в служебното правителство архитект Иван Шишков пред NOVA NEWS.

По думите му кандидатурата му за кмет на София е възпрепятствана от юридически пречки. „Един независим кандидат не може да има общински съветници, а моето желание е да мога да помогна градът да придобие по-различен облик. Искам честно и експертно управление на София, ще се кандидатирам, ако това бъде гарантирано. Има експерти и специалисти, с които съм работил и са готови да застанат до мен“, коментира той.

Според него вероятно президентът Радев ще окаже подкрепата си за негова кандидатура за столичен кмет. По време на двете служебни правителства, назначени от президента Румен Радев през 2021 година, Шишков бе съветник и заместник-министър в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. От 2 август 2022 година стана служебен министър на регионалното развитие и благоустройството в правителството на Гълъб Донев. „Едно участие от моя страна може да бъде облечено политически, затова се колебая дали да го направя. Не бих искал да хвърлям допълнителни неясноти, кандидат-кметът трябва да бъде експертно лице, не политическо. Сред приоритетите ми е инфраструктурата на София“, подчерта Шишков.