„Сиела Норма“: ЦИК ни дължи около 14 млн. лв. за наем на машините

0
47
Веселин Тодоров Снимка: Блумберг ТВ България

На изборите „2 в 1“ ще се гласува с една карта

Проблемът със собствеността на машините все още не е решен, става ясно от думите на управителя на „Сиела Норма“ Веселин Тодоров.

„Договорът е публичен – собствеността се прехвърля с плащането. ЦИК признава, че не е платила. Очевидно е, че собствеността е наша. Надяваме се този спор да не се решава в съда“, обяви той пред БТВ и допълни, че именно затова от фирмата искат наем за устройствата. Наемът на една машина е на стойност 1500 лева без ДДС.

„Отговорността и рискът са за нас. Ако някоя машина се счупи, ние отговаряме“, обясни той.

Според него софтуерът също е прехвърлен на ЦИК и „Сиела Норма“ има протоколи за това. Той подозира, че причината ЦИК да не приема официално машините е да не плаща наема за склада, който възлиза на около 110 хиляди лева. Тодоров обяви още, че има устна уговорка на изборите „2 в 1″ избирателят да гласува с една карта. Предвидено е също на екрана първо да се появи опция в кои избори ще участва.

„Ако избирателят се откаже от президентския или парламентарния вот, после няма да може да промени избора си“, предупреди Тодоров и допълни, че това е много важно, като се надява ЦИК да направи добра разяснителна кампания.