Симпатизантка на ИТН: Радостин Василев тотално разби структурата в Плевен, хората са отвратени

0
186
Радостин Василев Снимка: фейсбук

Започнал безобразни назначения на свои приятели на високи постове

Структурата на ИТН в родния град на Слави Тифонов – Плевен, се е разпаднала, съобщават симпатизанти, цитирани от Narod.bg. Причината са нелепи назначения и шуробаджанащина!

Оказа се, че заслуга има спортният министър Радостин Василев, който започнал безобразни назначения на свои приятели на високи постове. Това обаче не е останало незабелязано от хората в Плевен.

Ето какво пише Мая Петрова:

Допреди няколко месеца бях искрена симпатизантка на ИТН в Плевен, но след като самоопределящият се за „борец срещу мафията“ Радостин Василев показа, че е наредил в листата най-добрите си приятели не по качество и заслуги, а по личен интерес, за да ги назначи след това на високи постове в София, започнах да изпитвам съжаление.

Съжаление от поредната подмяна. Всъщност ИТН имаха отлични резултати в Плевен, но това не се дължеше нито на Василев, нито на някой друг в листата.

Просто плевенчани гласуваха за нашия известен съгражданин Слави Трифонов. Адвокат Василев обаче си внуши, че едва ли не е повел хората и те са припознали в него някакъв месия.

Нищо такова. Радостин и най-близкият му дългогодишен приятел Венцислав Петков (отскоро назначен „честно, морално и заслужено“ за шеф на Национална спортна база) не бяха стъпвали в Плевен, откакто са завършили средното си образование.

Грешка. Стъпвали са в дните за забава – петък и събота, но биха път от София до Плевен единствено, за да късат салфетки в печално известната ни дискотека „Анаконда“.

Само това ги свързваше с Плевен, преди Слави да реши спусне Радостин като свой аватар в родния си град, за да обере гласовете по изборите.

Радостин сега обещава, че ще направи спортна зала в Плевен, но на всички в града е ясно, че това няма да как да се случи.

Свикнали сме на популизъм. А структурата на ИТН в Плевен е тотално разбита, защото всички са отвратени от случващото се…

От известно време целият Плевен е изумен и от поредното „честно, морално и заслужено“ назначение на Василев. „Борещият се срещу мафията и дерибеите“ спортен министър назначи лицето Александър Станев да отговаря за тотото в област Плевен.

Накратко за въпросното момче, на което цял Плевен се смее от години: този младеж допреди няколко години беше активен борец срещу кмета на Плевен Георг Спартански и с една групичка опозиционери упорито и публично се бориха срещу кметуването му.

Правиха подписки, клипчета и какво ли не само и само да го „хапят“ публично. Изведнъж обаче Александър Станев се оказа на сладка служба в Община Плевен като шеф на отдел и от активен борец срещу местната власт изненадващо се превърна дори в нещо като личен пиар на Георг Спартански.

Станев има собствена фейсбук група и от свободно място за споделяне на всичко нередно в града реши да я превърне в място единствено за ежедневна възхвала на кмета и общината.

Разбира се, доскорошните му приятели „антиспартански“ не спряха да го разнасят дълго време как се е унизил за едната държавна заплатка.

Преди година Александър Станев отново смени рязко политическия курс и внезапно се оказа поддръжник на ИТН в Плевен.

Превърна фейсбук групата си в място за обслужване на кампанията на ИТН и Радостин Василев, започна да подтичва подир него и да му държи сакото, да се снима с него и да го възхвалява навсякъде, където може.

Приятелката му Десислава пък е най-активният интернет трол на ИТН в Плевен и не дава дума да се каже срещу Радостин. От нещо като личен пиар на кмета Спартански Александър Станев стана нещо като личен пиар на Радостин Василев в Плевен.

Е, отказаха му да го вкарат в листата с депутати на изборите, но му обещаха, че ще се реваншират за вярната служба. И така и стана… от около месец-два насам Александър Станев е назначен да отговаря за тотото и пунктовете му в Плевен и областта.

Без конкурс, без опит в сферата, без нищо, което да доказва, че е подходящ за тази длъжност. Честно и морално назначение. Промяната…

Новите дойдоха и назначават достойни и подходящи хора, а не подлоги, нагаждачи и партийни кадри. Щеше да бъде смешно, ако не беше тъжно, нали…