Синдикат „Защита“: Бездействието на правителството ще доведе до сериозен срив на българската икономика

0
37
Красимир Митов Кадър: Bulgaria ON AIR

Лъжите на това правителство нямат край. Излъгаха медиците, пътния бранш, столичния транспорт, фалираха „Български пощи“, каза председателят на синдиката Красимир Митов

„Държавата не разполага със средства и това, което е обещала миналата година, няма да се случи. Премиерът в присъствието на целия кабинет обеща щедро, че медиците ще бъдат възнаградени от 1 април и това не се случи. Сега си прехвърлят топката – щяло да бъде от 1 август.“ Това каза за Bulgaria ON AIR председателят на синдикат „Защита“ Красимир Митов.

„Лъжите на това правителство нямат край. Излъгаха здравните работници, пътния бранш, столичния транспорт, фалираха „Български пощи“ – само лъжи, от които произтича спекула, която помпа инфлацията. За последните няколко месеца българинът е обеднял с 200 лв. – средства, които инфлацията изяде за няколко месеца. Всеки ден искаме обяснения, но няма чуваемост. Отношението е пренебрежително към всички български граждани, всички сектори.

Момчетата официално са на власт от половин година, но президентът ги намери отпреди една година. Когато лъжеш – лъжи кратко, недей да ме лъжеш цял живот. Но на практика не се получава и затова другата седмица цялата държава е готова да протестира. В момента нещата са толкова трагични, не говорим за сектор „Здравеопазване“, а за всички сектори, правителството не може да се справи, кризата се задълбочава, инфлацията се увеличава. Бездействието на правителството ще доведе до сериозен срив на българската икономика“, каза още Красимир Митов.