Скандал на Дунав-мост, служител на тол управлението обижда молдовски гражданин /видео/

0
91
Снимка и видео: youtube

Чужденецът искал да плати с карта и предизвикал гнева на служителя

Скандален видеоклип взриви социалните мрежи. На кадрите се вижда как служител на БГ тол се държи грубо и обижда преминаващ границата при „Дунав мост” молдовски гражданин. Потърпевшият е изпратил видеото на платформата „Обществен контрол”, която съществува във Facebook и YouTube. „Това е гражданска медия, която е създадена с цел да бъде коректив на нередностите, които виждаме в държавата ни, поставянето им във фокуса на обществото и съответно намиране на решение”. Това заяви пред Нова тв Иво Дашев.

Той разказа, че скандалът с молдовския гражданин е възникнал вследствие с недоразумение с плащането, което трябва да се извърши от шофьорите на „Дунав мост”. „В конкретния случай мъжът е искал да плати с карта, а не в брой. По някаква причина служителите на БГ тол обаче са се опитали да го принудят да заплати в брой”, разказа Дашев.

По думите му служителят на границата е демонстрирал чувство за безнаказаност. „Това арогантно отношение на този служител е най-малкият проблем. Това видео показва, че този човек има чувство за недосегаемост. Това е въпрос, който поставяме във фокуса на новия министър на транспорта, който също е от Русе, за да бъде решен. Друг е въпросът защо тези хора ги карат да плащат в брой?”, попита Дашев. Той подчерта, че случаят е от края на октомври.

За NOVA от Nационалното тол управление в Русе са изпратили писмен отговор, че правят проверка и са се извинили на потърпевшия.