Скандал в БНТ – Минеков не даде думата на водещата в „Още от деня“

0
253
Велислав Минеков

Надя Обретенова се опитваше да задава въпроси, но министърът не я слушаше

Висок тон имаше в студиото на „Още от деня“ по БНТ по време на цялото предаване снощи. От самото начало на интервюто служебният министър на културата Велислав Минеков взе думата и упорито не даваше възможност на водещата на предаването Надя Обретенова да зададе въпросите си.

Темата на скандала в ефира бе прекъсването на предаването на Георги Любенов, за да се предаде пресконференция на ГЕРб за подслушването. По този повод вече седмици служебният културен министър Велислав Минеков и генералният директор на БНТ Емил Кошлуков и журналистите в телевизията си разменят писма с обвинения.

По време на разгорещения разговор, от който не се разбираше нищо, тъй като двамата говореха едновременно и се стараеха да се надвикат Надя Обретенова се опитваше да задава въпроси, но Минеков не я слушаше, а говореше колко е лош Кошлуков, как не е никакъв революционер, как нищо не е направил, а фирмата му е свързана с Пеевски (за което Кошлуков се закани да го съди още вчера). Накрая предаването бе прекъснато поради изтичане на времето, а зрителите останаха в пълно изумление.

В същото време пред сградата на телевизията имаше агитка на БОЕЦ, която искаше оставката на Кошлуков. Явно се бяха преместили на „Сан Стефано“  от Съдебната палата, където искаха оставката на Гешев през деня.