Скандален запис №6. Кирил Петков: Ако ще го играеме тоз втори мандат, ние трябва да имаме сигурност, че паричните потоци сме ги овладели на системно ниво

0
287

Трябва днеска на този, който се дават пари да гласува за Денков, утре дават на същия… да гласува за тебе, заявява Атанас Атанасов

Сайтът Афера пусна поредния, шести, запис от сбирки на ППДБ. Този път темата на разговорите е: Овладяване на финансовите потоци. Купуване на гласове. Разговорите са между Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов и Атанас Атанасов.

Асен Василев: … Мина ли през министерството…

Кирил Петков: Уникален човек.

Христо Иванов: …

Кирил Петков: … следващата година. И след тебе… пакости и след това к’во му казваш? В смисъл аз лично, ако ще го играеме тоз втори мандат, ние трябва да имаме сигурност, че паричните потоци сме ги овладели на системно ниво.

Николай Денков: … Може ли да добавя… нещо. Абсолютно сериозно, това става за втори път…

Кирил Петков: … аз го казвам от друга… от тая гледна точка. Ти си премиер…

Говорят едновременно.

Кирил Петков: Не знам дали има реконституционна рамка.

Христо Иванов: … подкрепа на правителството… Залагам всичко на червено. И Борисов удари… Имаме времето, с което да тестваме кой… или дори вицепремиер, който следи финансовия поток или някаква такава… Та, истината е, че чисто технологично… да я върши тая работа. Искам да кажа, че ако се е занимавал с държавно управление, би трябвало да може да… да върши това нещо малко по…, да е бил премиер … трябва. Трябва да се учим от лошото. В този смисъл аз лично не бих искал … върху други варианти, но със сигурност върху който Асен дава, най-малкото повече… Иначе като накрая, накрая като възможни щети, е едно и също. Е виж! В крайна сметка премиерът носи отговорността. И от тая гледна точка … Там има също някакви сценарии, които могат да се разиграват като технология.

Асен Василев:… се изкупуват. Аз продължавам да не разбирам що купува. Разбираш ли, три… няма дето да са абсолютно са…

Говорят едновременно.

Атанас Атанасов: Дет се казва – да имат нещо в ръкава. Може да им потрябва, да им свърши работа.

Христо Иванов: …. Го купуваш, ти не знаеш тоя проблем дали няма да изчезне…

Атанас Атанасов: Така… те трябва, те трябва.

Христо Иванов: Същата работа.

Атанас Атанасов: Те имат достатъчно пари. Трябва днеска на този, който се дават пари да гласува за Денков, утре дават на същия… да гласува за тебе. Там просто се казва номера и това е положението.

Записа може да чуете тук