МВР на Рашков охранява и транспортира машините за гласуване в чужбина без разрешение на ЦИК

0
534
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС Николай Димитров - ГЕРБ/СДС

Вътрешният министър Дамаджаната дори не сметнал за необходимо да уведоми комисията

Пореден скандал избухна днес с прословутите машини за гласуване. Оказа се, че МВР на Рашков-Дамаджаната транспортира и охранява устройствата за гласуване в чужбина без разрешение на Централната избирателна комисия. Това стана ясно на дискусия в комисията, предавана онлайн.

Става дума за 416 устройства, които МВР на Рашков е изпратило в чужбина без да отговори на ЦИК, която му е изпратила изрично писмо с указания как да се транспортират машините за чужбина. След дъжда качулка Дамаджаната им върнал отговор, че те вече са откарани с ескорти на жандармерията до летището и са заминали.

Това означава, че ЦИК е използвана само за фасада и никой не се съобразява с нея. Бойко Рашков и началника му Румен Радев си правят каквото си искат без да се съобразяват със законите. И до момента Дамаджаната не е дал обяснения защо МВР ескортира и охранява частните машини на „Сиела Норма“, станали над 432. Според обясненията на фирмата те първо бяха за избори в Албания и Грузия, после се оказаха „резервни части“.