БСП и „Има такъв народ“ се обединиха в Сандански. Продали ли са червените местата си в СИК на Слави? (СНИМКИ)

0
262
Хората от партията на Слави, регистрирани от БСП.

Лъсна ли бъдещата коалиция?

БСП и партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ се сляха предизборно в Сандански, съобщава агенция ПИК, като се позовава на потресени жители на града. Според тях е възможно коалицията да е в сила още преди вота и на други места в страната.

Схемата е факт в техния град и е лъснала при проверка на регистрираните членове на секционните комисии от страна на партията на Корнелия Нинова. Десетки имена в списъците на БСП се оказват всъщност видни активисти на формацията на Слави Трифонов.

Неясна остава причината защо социалистите масово регистрират партийни активисти на „Има такъв народ“ в изборните секции, още повече, че схемата е лесно проследима. Информацията е публична и може да бъде проверена на сайта на Регионалната избирателна комисия.

Възможна причина е БСП да са продали своите места в СИК на „Има такъв народ“, тъй като последните не са парламентарно представени и нямат право на членове на комисиите, гадаят местните. В същото време въпросните хора, записани уж от БСП, всъщност изобщо не крият партийната си принадлежност и агитират ударно за Слави Трифонов, включително във фейсбук профилите си. Затова едва ли от БСП не знаят какви хора записват като свои наблюдатели и чии симпатизанти подават за членове на комисиите.

Така например Алексей Калчунков, който е сред най-активните поддръжници на Слави Трифонов в Сандански е вписан като секретар в СИК № 014000025. Друг активист на шоумена – Божидар Удев е записан като член на БСП в СИК № 014000012, а Йордан Харизанов като секретар на СИК № 014000014. БСП дори са дали и председателство на Секционна избирателна комисия на хората на Трифонов – в СИК 014000064 за шеф на комисията е определен Кристиян Осев. В списъка е и Елица Илиева Соколов, за която се твърди, че е снаха на кандидата на „Има такъв народ“ в Сандански – Христо Гушков.

Лъсват и имената на Антон Тасев, Николай Шатев и Десислава Дековска, както и още десетки. Заради уйдурмата в града са категорични, че новата коалицията вече е факт и няма как Слави Трифонов да шикалкави и да отрича, че се е прегърнал с БСП.А ето и как въпросните членове на избирателни комисии на БСП агитират за „Има такъв народ“ и не крият, че са нейни активисти и регистрациите им в СИК.