Скоро „пленената“ държава ще е напълно „овладяна“

0
677
Румен Радев

Сега се жалваме. За кое? За това, че Турция има интереси ли?!

Калина Андролова

Калина Андролова, фейсбук

Киев очаква Радев да оттегли думите си за Крим, а говорителят на ЕК реагира с коментар. Но това само бетонира русофилския и бесепарски вот за Радев.

Изобщо Радев продължава да играе двупосочна политическа игра. Ползва гласовете на едните, за да проектира правителство на другите. Така че репликата ще му бъде простена предвид „важната задача“. Рашков му помогна за концентрацията на патриотичния вот, като създаде дипломатически конфликт с Турция.

По-объркани от нас, българите, няма.

На гърците им се изправя косата, когато започнем да въртим политика по отношение на Турция. Хем откриваме повече секции, хем се изненадваме от нагласите на турската държава за влияние в региона. Нима не знаехме това, преди да изнасилим късото време в предишните парламенти?! Неее, тогава най-важно от всичко ни беше да увеличим броя на секциите в Турция… Било много демократично и наложително.

Сега се жалваме. За кое? За това, че Турция има интереси ли?! Турция е най-силният фактор в региона и няма да се съобразява с това дали „геополитиците“ от парламента ни знаят или не знаят какво правят. Напротив, ще ползва гладната им амбиция и всички възможности, за да придвижва своите намерения.

Но най-хубавото още предстои. Надменността на собственото му упорство ще надроби и други каши, за които той все няма да е виновен. Скоро „пленената“ държава ще е напълно „овладяна“. И пусната в джоба му. Срещу което от него ще искат само „съгласие“ и „подкрепа“ на „жизненоважни“ за държавата решения… Така да се каже, авторитетна легитимация на някое полезно единствено за тях решение…