Слави Трифонов няма да се кандидатира за депутат, мястото му не било там

0
83
Слави Трифонов

Можел да носи отговорност и от една друга институция

Слави Трифонов няма да се кандидатира за депутат, защото мястото му не било там, но щял да носи отговорност за депутатите от неговата партия. Това съобщава той самият във фейсбук.

Разбира се, аз мога да нося тази отговорност и от една друга институция, но за това… като му дойде времето, пише загадъчно шоуменът.

Според източници на Tribunе.bg Трифонов ще се кандидатира за президент тази есен. Тази му заявка е удар за избирателите му, които очакваха да поема отговорност за изпълнителната власт и да състави кабинет, който да оглави. На второ място е удар за настоящия президент, който смяташе, че няма конкуренция за поста.

Внезапната амбиция на Станислав Трифонов да става президент е породена от крайно влошените му отношения с Румен Радев. Запознати съобщават, че лидерът на „Има такъв народ“ и настоящият президент са имали среща миналата седмица. Двамата не са стигнали до консенсус по отношение на министерските кресла в едно бъдещо правителство, което е породило и този непреодолим конфликт, пише Tribune.bg.

Доказателство за влошените отношения между Трифонов и Радев са и уклончивите коментари за работата на служебното правителство от страна на членовете на „Има такъв народ“. Вчера в свое интервю Виктория Василева отказа да коментира служебното правителство, защото от ИТН не носят отговорност за него. „Когато имаме възможност да управляваме – тогава ще ме питате, как оценяваме работата на нашите министри“, каза тя.