Слави Трифонов страда от психоза според Александър Симов

0
337
Видения в състояние на парейдолия

Спечелилият кандидат на ИТН на кметските избори в Благоевград е отблъскващ с политическото си номадство, казва активистът на БСП

Макар и със закъснение, Корнелия Нинова и БСП се усетиха, че Слави Трифонов и Мая Манолова им крадат електорат, и насочиха атаките си към тези две партии. Толкова се вживяха, че почти забравиха за ГЕРБ и Борисов. Днес Александър Симов написа във фейсбук, че Трифонов страда от парейдолия. Това психическо състояние се приема от редица специалисти за начален стадий на остра психоза. Поводът за психоанализата на другаря Симов са изборите за кмет в Благоевград, спечелени от кандидата на ИТН Илко Стоянов.

Александър Симов Снимка: фейсбук

Ето какво написа Александър Симов:

„Психическото явление, при което в абсолютно безформени контури виждаш конкретни неща (облаци, които приличат на кучета и т.н) се нарича „парейдолия“. Точно в парейдолия е изпаднал Слави Трифонов, който в изборите в Благоевград е видял блестящо доказателство за силата на мажоритарния вот в два тура. Това е типична парейдолична илюзия.

Слави Трифонов

Никаква мажоритарност няма в Благоевград, а конформистка подкрепа на партията в социологически възход. Кандидатът й не просто не е популярен, а дори е отблъскващ със своето политическо номадство, демонстрирано през годините. Но именно той да се оформи тежка безпринципна коалиция в негова подкрепа – ИТН, СДС, „Изправи се. Мутри вън“, ГЕРБ и даже „Възраждане“. Това не е демонстрация на силата на личността, а на всемогъществото на политическата конюнктура

Пред нас е повторение на политическото фиаско на мажоритарния вот от 2009 година. И е ясен знак, че мажоритарното гласуване в два тура не е отговорът на проблемите на политическата система. Ние живеем в парейдолия и това е страшното. Парейдолия, която позволява най-мрачната част от статуквото да се спаси, като се прикрепя към поредното политическо „чудо“.

Аман вече.“