Начало НОВИНИ Слави Трифонов за Северна Македония: Такава държава с такива хора нямат място...

Слави Трифонов за Северна Македония: Такава държава с такива хора нямат място в ЕС

0
97
Слави Трифонов Снимка: 7/8

Всички злодеяния в Северна Македония ще продължат, никакви декларации няма да ги спрат, смята той

„Трябва веднага да се върне ветото спрямо Северна Македония за нейното приемане в Европейски съюз. Такава държава с такива хора нямат място в Европейския съюз и ценностите, които налага Европейският съюз на своите граждани”. Това написа лидерът на партия „Има такъв народ” Слави Трифонов в пост във Facebook.

Според него без налагане на второ вето за началото на преговорите на РСM за членство в ЕС, „всички злодеяния там ще продължат и никакви декларации няма да ги спрат. Единственият начин е тези хора да бъдат изолирани. Тяхното място не е в Европейския съюз”, пише Трифонов.

Повод за становището му е поредният побой над мъж с българско самосъзнание в град Струга. По думите на Трифонов побоят е станал, докато „в България се опитва да заработи едно срамно политическо мнозинство и едно срамно политическо правителство”. Той обвинява партиите от управляващата коалиция, които „гласуваха заедно за отпадането на ветото”. Според него те са виновни за това, че в момента в западната ни съседка „палят, рушат и пребиват българи“.

„Подобна агресия няма да спре с декларации в парламента, политическо дърдорене и взаимни обвинения, смята лидерът на ИТН.