Начало СВЯТ Борисов се срещна с главния преговарящ за „Брекзит“

Борисов се срещна с главния преговарящ за „Брекзит“

Дипломатът участва и в конференция на тема "Подгответе се за Брекзит - последствия за европейския бизнес"

0
62
брекзит
Барние и Борисов. СНИМКА: ПРЕССЛУЖБА НА МС

Той запозна премиера с преговорите между Брюксел и Лондон

Премиерът Бойко Борисов се срещна с Мишел Барние, главен преговарящ на ЕС за оттеглянето на Обединеното кралство от ЕС, съобщиха от правителствената информационна служба.

Барние запозна българския премиер с хода на преговорите между Брюксел и Лондон. Изразено беше общото мнение, че този процес трябва да гарантира правата на гражданите и на бизнеса, се посочва в съобщението.

Той също така е поздравил Борисов за успешното провеждане на Българското председателство на Съвета на ЕС и е пожелал успех на срещата на върха за Западните Балкани на 17 май в София.

Мишел Барние е на работно посещение в България за срещи с министър-председателя Борисов, с министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова и с представители на две парламентарни комисии в Народното събрание.

Барние участва и в конференция на тема „Подгответе се за Брекзит – последствия за европейския бизнес“ и във форум на високо равнище Eurofi Financial Forum – форум на лидерите в областта на финансовия сектор от ЕС и международни организации.

В програмата му е предвидено посещение на софийското метро заедно с кмета на столицата Йорданка Фандъкова.