След 2.5 часа разпит кметът на Стамболийски Георги Мараджиев: Нито аз, нито Борисов се страхуваме от арести, но това е полицейщина

0
195
Снимка: фейсбук

МВР привиква кметове, за да обезглавят ГЕРБ, твърди областният координатор на партията

„От няколко месеца тече акция както срещу Борисов, така и срещу отделни кметове и представители на партия ГЕРБ от страна на икономическа полиция и други органи на МВР. Включен е целият апарат с цел опорочаване на кметове като мен и на областни координатори на партията“. Това заяви Георги Мараджиев, след като 2.5 часа бе разпитван в полицията.

По думите му след ареста на Бойко Борисов незаконните действия на МВР се повтарят и в редица населени места, като целта е да се засили страхът у симпатизантите на ГЕРБ.

„Икономическа полиция има сигнал, който е от миналата година, в който съм обвинен, че съм предизвикал безредици в Ново село. Но тогава икономическа полиция нахлу в магазина на гражданин, имаше и стълкновения между полицията и гражданите“, заяви Мараджиев.

Според него идеята на МВР е била той да бъде подведен под съдебна отговорност, за да бъде свален като кмет на община Стамболийски.

„Идеята е отстраняване на кметове, на областни координатори от ГЕРБ, за да бъде и обезсилена и обезглавена партията“, допълни той.

Освен него още 15 човека са привикани на разпит, в това число и общинският ръководител на партията в Стамболийски.

„Нито аз, нито Борисов се страхуваме от арести, но се страхувам от това, че всички тези събития, които стават, водят към една полицейщина, към една полицейска атака“, категоричен е Мараджиев.

Той заяви, че ГЕРБ ще спечели предсрочните избори, които идват. „Отново ще управляваме. Затова се обръщам към Бойко Борисов да ме направи МВР шеф само за няколко месеца“, допълни Мараджиев.