След два месеца битка с коронавирус почина отец Ангел от „Света София“

0
161
Отец Ангел Снимка: БТВ

Благостта, мъдростта и човечността му бяха част от тайнството на „Света София“, където той служеше, каза кметицата Фандъкова

На 24 ноември вечерта е починал Ангел Ангелов, духовен надзорник на Софийска епархия и предстоятел на църквата „Света София“ . От средата на септември отецът беше в болница заради заболяване от COVID-19. Повече от два месеца лекарите се бориха за живота на свещеника, който обаче не успя да пребори болестта, пише сайтът „Двери“.

Новината беше съобщена и от кмета на София Йорданка Фандъкова.

„Отишъл си е отец Ангел. Благостта, мъдростта и човечността му бяха част от тайнството на „Света София“, където той служеше. Мисията му беше да свързва хората с вярата и той с лекота приобщаваше и печелеше приятели. Истински духовен наставник на Софийската епархия и истински почтен и предан на призванието си човек. Благодарна съм му за приятелството и насърченията. Искрени съболезнования на неговата съпруга и децата му, за които говореше с гордост и радост! Царство му небесно!“, написа тя.

Отец Ангел е баща на две деца.

Ерудиран богослов, философ, грижовен пастир и проповедник, отецът беше сред най-обичаните и популярни духовници в столицата.

Бог да го прости!