След като Атанас Чобанов ги нарече вчера „морски свинчета“, днес ДБ го подкрепиха

0
284
Атанас Чобанов

И ДПС излезе с декларация

Разследващият журналист от bird.bg Атанас Чобанов получи заплаха за живота си. Ние като народни представители не можем да останем безучастни и безмълвни към наказателни акции срещу журналисти. Особено когато става въпрос за разследваща журналистика, която рови в интересите на мафията. Това заяви от парламентарната трибуна народният представител от ДБ Зарко Маринов, предаде репортер на БГНЕС.

Вчера Чобанов нарече ДБ „морски свинчета“ заради липса на позиция.

„В България специалните служби често обръщат гръб на престъпленията и разследващата журналистика остава единственото средство за разследване на дълбоката държава. Ние призоваваме компетентните органи бързо да обявят дали заплахите към Атанас Чобанов са основателни“, каза още той.

Йордан Цонев от ДПС от своя страна заяви, че относно този случай от парламентарната група на ДПС са го разгледали още в понеделник и с нарочно писмо са сезирали съответните служби.

„В европейска България не може да има каквито и да било съмнения дори за заплаха на журналист, независимо от това какви позиции той защитава. Компетентните органи трябва да проведат съответното разследване и да кажат на българското общество има ли заплаха, откъде идва тя, и да бъдат наказани съответните хора с цялата строгост на закона. Ако няма заплаха, това също трябва да бъде установено от компетентните органи. Ние сме си свършили работата от ДПС, категорично подкрепяме тезата, че в нито една европейска страна трябва да има съмнения, че журналист може да бъде заплашван от когото и да било“, подчерта Цонев.