След масов бой между кукерски групи жена загуби бебето си, ранен е 16-годишен младеж

0
50
Двама от пострадалите в боя Снимка: Нова

Нападателят е задържан

Навръх Сурва две кукерски групи се сбиха в Земен. Има пострадали, сред които бременна жена, която загуби бебето си. Ранен е и 16-годишен младеж. Задържан е 50-годишен мъж, за който има данни, че е инициирал и самостоятелно провел нападението. Боят е бил наистина жесток, като според свидетели е имало и хора, изпаднали в безсъзнание. Нападателят е задържан. Ивайло и Роберто са двама от четиримата пострадали, които застанаха пред камерата на NOVA, за да разкажат за случилото се.

„След празника Сурва се събрахме с част от групата и празнувахме. От другата група започнаха да блъскат по вратата и да чукат по прозорците. В Земен Сурва е разделена на две групи. С Роберто излязохме да видим какво се случи. Когато се показах – бях ударен директно в лицето, паднах на земята и започнаха да ме ритат. Изпаднах в безсъзнание”, заяви Ивайло в ефира на „Здравей, България”.

По думите на Роберто той бил ударен два пъти в лицето от нападателя му. „След това бях прибран вътре в къщата, а хора, които излезли навън след това, опитали да разтърват биещите се. 16-годишен младеж и приятелката на Ивайло, които му оказваха първа помощ, също пострадаха от мъжа, който ни нападна. Има и още един пострадал – Мартин”, подчерта той.

Ивайло каза, че е бил изнесен буквално на гръб от 16-годишния Николай, след като припаднал. „Бременната ми приятелка, която се опитала да ме защити, пострада. Нападателят е само един. Казва се Калин”, посочи мъжът.

Според потърпевшите боят възникнал заради спор за чанове, които са част от костюмите на кукерите.