След провала си на изборите Лозан Панов се връща към лозарството и градинарството

0
150
Лозан Панов Снимка: БТВ

Изборите, които направих, не могат да спечелят президентски мандат, но са възможност да се преброим колко сред нас са свободните хора

Неуспелият кандидат-президент Лозан Панов най-вероятно ще се отдаде на лозарството и градинарството, след като изтече мандатът му на председател на Върховния касационен съд в началото на следващата година.

Досега тези занимания бяха само хоби на съдията, на което той се отдаваше през почивните дни в родното село на жена си – Превала, Монтанско.

Панов написа пост във фейсбук, в който се опитва да обясни участието си в президентските избори на фона на признанията на ДБ и „Правосъдие за всеки“, че подкрепата им за Панов е била грешка.

„Верни приятели, знаете, че преди избори се казват много неистини и се премълчават много истини. Аз направих точно обратното и то с пълното съзнание, че на страната на истината трябва да си готов да платиш и цената на истината. Изборите, които направих, не могат да спечелят президентски мандат, но са една възможност да се преброим колко сред нас са свободните хора. Защото в природата, за да може лозичката да даде хубав плод, преди това тя трябва да се изреже до здраво“, обяви Панов.

„Подрязването достатъчно рано, преди мразовитите дни и нощи, ще даде възможност на „раните“ да заздравеят. Така лозата ще расте бързо и ще се засили през следващите години. Благодаря ви, верни приятели, от все сърце за цялата подкрепа, която ми дарихте. Тя не се измерва в избирателни гласове, а в споделени ценности. Именно в тях се крие здравият корен на лозата, който може да донесе голям берекет на всички българи. Тази подкрепа означава много за мен, тъй като тя засили вярата ми, че в каузата „България на свободните и честни хора“ има живот“, завършва той.