Следващият премиер щял да бъде Пеканов, а не Гълъб Донев, прогнозира политологът Слави Василев

0
120
Слави Василев

И той няма да бъде само министър-председател, ще бъде, своевременно, и лидер на нова формация, която ще спечели едни последващи избори, казва близкият до президента Радев експерт

Слави Василев, фейсбук

„Ето две прогнози от мен:

1) Войната в Украйна ще продължи по подобието на Ирано-иракската война, която продължи 8 години, от 1980 до 1988г., и не завърши с победител. Конфликтът изтощи двете враждуващи страни.

Впрочем проблемите за Садам започнаха след конфликта, когато реши, че трябва да завземе петролните полета на Кувейт. И също толкова впрочем България беше вероятно единствената държава, която продаваше оръжие и на Ирак, и на Иран, благодарение на гениалния ни министър на външната търговия – Христо Христов. Имах честта да познавам и него благодарение на баща ми.

Ключът към края на настоящата война е дали ще настъпи икономическа криза в САЩ, тоест в света, и помощта за Украйна ще секне.

Парадоксално излиза, че инономическата рецесия и инфлация могат пряко да повлияят за преждевремения край на войната, което ще отключи възстановителни процеси на световно ниво. А може и да отнеме време, ако икономиките на запада издържат. Може и в Русия да настъпи промяна, сценарият на атлантистите в България, но това ми се струва малко вероятно. Общо взето на където и да погледнеш, краткосрочно, е зле.

2) Следвашият министър-председател няма да бъде Гълъб Донев. Ще бъде Атанас Пеканов. И той няма да бъде само министър-председател, ще бъде, своевременно, и лидер на нова формация, която ще спечели едни последващи избори. Това ще изведе страната от настоящата политическа блокада“.