Смениха ръководителя на правителствения „Авиоотряд 28“

0
56
Тодор Коджейков

Мястото на Тодор Коджейков заема пилот от авиобаза „Крумово“

От днес има нов ръководител на Държавния авиационен оператор (бившия правителствен Авиоотряд 28). Това съобщи в интервю за „24 часа” служебният министър на транспорта Георги Тодоров.

„Разделяме се с г-н Коджейков (шефа на държавния авиационен отряд генерал Тодор Коджейков ) по взаимно съгласие. Благодаря му за работата, която е положил в Държавния авиационен оператор”, каза Тодоров.

Новият директор е Златко Златев. Той е пилот, работил е и в отряда, но е бил няколко години и ръководител на авиобаза „Крумово”, дългогодишен летец.

Генерал Тодор Коджейков влезе като изпълнителен директор в правителствения авиоотряд през 2015 г. Преди това – през февруари 2014 г., той подаде оставка като шеф на Националната служба за охрана пред тогавашния президент Росен Плевнелиев.

Така Коджейков зае място сред ръководителите в транспорта, които преди това са били в служби по охрана и сигурност – така беше и с шефа на летище София Владимир Рапондиев, както и с покойния директор на Гражданската въздухоплавателна администрация Станимир Лешев.

За освобождаването на Коджейков се заговори дни след като служебното правителство бе назначено, но тогава от министерството отричаха за подобна смяна.