Смениха шефа на центъра за развитие на човешките ресурси в просветното министерство

0
53
Николай Денков Снимка: БТВ

Рокадата става след вътрешна проверка

От МОН обявиха, че центърът за развитие на човешките ресурси е с нов шеф, като процедурите за подбор на проекти по „Еразъм +“ ще се осъществяват по нов начин. Според служебния образователен министър Николай Денков причината е вътрешна проверка на МОН.

Денков уточнява, че в медиите периодично се появявали сигнали за нарушения, извършена е проверка от новото ръководство на образователното ведомоство и са решили Михаил Балабанов да бъде отстранен.

Сигналите били относно съмнения дали оценителите на проектите са определяни на случаен принцип, или са разпределени по друг начин. Денков даде за пример проблеми със състезание на ММА борците за нерегламентирано изразходване на средства и тогава бе сменен шефът на центъра, но в този период не са постъпили подобни сигнали, който беше през 2017 година.

На мястото на Балабанов е назначен Петър Кънев, като екипа ще се допълни и от хора от ММС. След рокадата междувременно образователното министерство е променило и процедурите по подбор на проектите по „Еразъм“.