Смях в залата. Цветозар Томов прецака ПП-ДБ, прати на обжалване от ЦИК решението за отделно вписване на машинното и хартиеното гласуване

0
465
Цветозар Томов

Решението на Административния съд отива във ВАС

Бившият говорител на ЦИК Цветозар Томов, човекът на ПП и ДБ в комисията сътвори страхотен гаф като прати за обжалване във Върховния административен съд решението на Административния съд-София-град за отмяна на записването на машинния и хартиения вот на едно място в протокола.

Решенето на ЦИК бе взето на 20 февруари, което принуди Томов да излезе и да се жалва в медиите и социалните мрежи как то ще предизвика изборни измами. След което си подаде оставката не като член на ЦИК, а само като говорител. Последва масирана кампания на ПП-ДБ срещу това решение и обжалване в съда. Административният съд-София-град го отмени на 24 февруари. Днес решението е пристигнало официално в ЦИК.

След което последвало предложение на Цветозар Томов то да не бъде обжалвано в по-горната инстанция-ВАС. Предложението му обаче е отхвърлено с 8 на 6 гласа. С което Томов прави грандиозен гаф. Процедурата по принцип, която следва да се подложи на гласуване е ДА СЕ ОБЖАЛВА ли решението на съда, а той предлага обратното. Всички решения на Цик трябва да се приемат с квалифицирано мнозинство от две трети на състава на ЦИК или 10 гласа. И така предложението е нямало да мине и няма да се обжалва. Но тарикатът Томов объркал конците и предложил обратното, което автоматично праща за обжалване във ВАС на решението на АССГ.