Социалисти от Пловдив: Г-жо Нинова, катастрофата е много тежка, искаме вашата оставка. Без отлагане

0
182
нинова
Корнелия Нинова

Нагледахме се на вражди, раздори, вътрешни войни и отстраняване на хора, пишат от БСП, район северен

Социалисти от Пловдив излязоха с отворено писмо към Корнелия Нинова и БСП, в което искат нейната оставка. Като причина те посочват резултатите от изборите за 46-то Народно събрание. „Този път катастрофата е много тежка, толкова тежка, че за първи пъти и вие самата не се опитвате да я представите като успех“, пишат пловдивските социалисти. Въпреки изключително ниските резултати на червените на отминалите избори, Нинова заяви категорично, че няма да подава оставка и не намира вина в себе си.

Ето и пълното писмо на социалистите:

Относно: Резултата от Парламентарните избори за 46-то НС на 11.07.2021 г

ГОСПОЖО НИНОВА,

На 14 април 2021 г, след тежката изборна загуба на 4 април, се обърнахме към Вас с призив да се оттеглите от председателството на Българската социалистическа партия, за да се спре спадът на общественото доверие към партията и да се избегне нова изборна катастрофа. Направихме го най-човешки, изброявайки основните причини за този призив и с надеждата, че ще съумеете да погледнете нещата отстрани, извън своята гледна точка и тази на Вашето обкръжение.

Явно не го направихте.

Този път катастрофата е много тежка! Толкова тежка, че за първи пъти и Вие самата не се опитвате да я представите като успех. А и какъв успех е за 4 години да намалиш своите избиратели с повече от 60%? Четири години, през които си бил в опозиция и единствената ти работа е била да трупаш позитиви и подобряваш образа на партията си. Четири години, през които Президентът, който твоята партия е подкрепила има рейтинг до небесата, а ти се свиваш и изчезваш за избирателите. В денят, в който е трябвало да напуснеш Народното събрание и да застанеш до Държавния глава на улицата, защото така е правилно, и защото той го очаква, да предпочетеш парламента.

В същото време ние се нагледахме на вражди, раздори, вътрешни войни и отстраняване на хора. И партията губеше сили, намаляваше, а социалистите, останали в нея, според римското правило, се оказаха разделени и противопоставени, колкото никога не са си представяли че могат да бъдат.

Дадохте си много шансове. Напразно.

Вече е време да се сложи край на всичко това. Няма да има повече избори, в които да сме заедно с Вас.

Искаме Вашата оставка! Без отлагане! Сега!

21.07.2021 г. РС на БСП

Гр. Пловдив Район „Северен“ – Пловдив