Софийският университет се разграничи от преподавателка заради пропаганда в интервю

0
1743
Дарина Григорова

Уронвала престижа на учебното заведение

Софийският университет „Св. Климент Охридски“ излезе с остра позиция по повод интервю на проф. Дарина Григорова пред „Поглединфо“. От Алма Матер твърдят, че Григорова пропагандира политически идеи, които уронват престижа на учебното заведение.Ето цялата позиция на Софийския университет:

По повод получените многобройни протестни писма срещу лансираните тези и идеи в интервю на Дарина Григорова, Академичния съвет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ заявява, че се разграничава категорично от изразената от нейна страна позиция.

Считаме, че материали с подобно съдържание нагнетяват допълнително съществуващото в страната обществено напрежение и обслужват интересите на пропагандата, свързана с войната в Украйна. Изразената в интервюто позиция от Дарина Григорова е нейно лично мнение, което няма никаква връзка с духа на Софийския университет като средище на хуманността, разума и академизма.Намираме за недопустимо подобно поведение от страна на университетски преподавател, още повече, че в интервюто се пропагандират открито и политически идеи, които пряко влияят върху актуалния обществен живот в България и уронват авторитета и престижа на най-старото висше училище в страната.