Софиянци се вдигат на протест срещу беззаконието, сечта и застрояването

0
383
Снимки и видео: Tribune.bg

Протестът ще е на 12 септември пред Столична община

Протест на 12 септември от 9:30 часа пред Столична община – подобна организация тече в социалните мрежи. Целта – да се напомни на властимащите, че са поели отговорност за любимия ни град.

Един ремонт на централен булевард, превърнал се тихомълком в реорганизация. Един друг ремонт, на друг булевард, превърнал се в сеч, вардена от народната милиция. Трети ремонт, уж наченат през юни т.г., но всъщност още няма и едно камъче мръднато. Лъжите се преплитат и трупат, а стандартите навсякъде са двойни – някъде първи ринг трябва да се разширява, за да предотвратява несъществуващи задръствания и да извежда колите от центъра, на други места пък си играем на стесни София и там същите ключови булеварди биват свеждани до квартални улици. На трето място пък нужда от спешен ремонт има, но там пак някой друг е виновен – ту са политически партии, ту държавни структури, но никога не са сегашните управляващи, които години наред смело ръководеха столицата от фейсбук и раздаваха акъли как трябва да се случват нещата, за да заживеем в добре подредена европейска столица. Да не забравяме и едни туристически пътеки, които явно не са приоритет за някои от милите ни общински съветници“, гласи поканата, съобщава Трибюн.

Организаторите призовават за обединени усилия София да бъде чист, представителен, авторитетен град, а не „тъжно напомняне на времената преди и малко след 1989 г., когато беззаконието върлува“.

Всички живеем в райони, засегнати от популистки и егоцентрични прояви на кресливи и алчни политици и общински съветници. Заставайки рамо до рамо, ще дадем повече сила и гласност на каузата, за която се борим – да остане София, а не погром, за идните поколения“, зоват организаторите.