Спецпрокуратурата проверява Петков и Рашков за ареста на Борисов

0
320
Снимка: архив

Сигнал за „политическа намеса в работата на МВР“ е подаден от административния секретар на ГЕРБ

Спецпрокуратурата ще проверява премиера Кирил Петков, вътрешния министър Бойко Рашков и други висши длъжностни лица за евентуална злоупотреба с власт във връзка с ареста на Бойко Борисов.

„На 30.03.2022 г. в Специализираната прокуратура е постъпил сигнал от административния секретар на ПП ГЕРБ. В него се излагат твърдения за евентуално извършени престъпления по служба от лица, заемащи висши публични длъжности.

В сигнала се твърди за вероятно извършени незаконосъобразни действия, относно образувано досъдебно производство от Главна дирекция „Национална полиция“ в МВР, при което са задържани за срок до 24 часа Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

От ГЕРБ съобщиха за DarikNews.bg, че сигналът е подаден срещу вътрешния министър Бойко Рашков и премиера Кирил Петков заради „политическа намеса в работа на МВР“.

Прокурор от Специализираната прокуратура е разпоредил извършване на проверка по случая. От Софийската градска прокуратура са изискани информация и документи“, се казва в съобщението на прокуратурата.