Борисов водач на листата на ГЕРБ в Пловдив

0
105
герб
Снимка: архив

След него е бившият кмет Иван Тотев

Официално ГЕРБ – Пловдив, нареди своята кандидатдепутатска листа, предаде БНТ. Както се очакваше, водач е премиерът Бойко Борисов, след като лидерът на ГЕРБ, който от 2009 г. води листата в Пловдив, събра 324 номинации.

Веднага след него се нарежда бившият пловдивски кмет и настоящ лидер на местната структура на партията Иван Тотев. При номинациите на неговите съпартийци той събра 308 гласа.

Трети е Радомир Чолаков, изпълнителен директор на предприятието „Каолин“, юрист и бивш епархийски съветник в Пловдив.

В списъка са още и досегашните депутати от Пловдив Вежди Рашидов, Спас Гърневски и Димитър Лазаров. Шестото място е отредено за коалиционния партньор СДС, като изненадващо фаворит за него е бившият председател на съюза Пламен Юруков, съобщава „Марица“.

В десетката са още председателят на Общинския съвет Александър Държиков и шефката на Дирекция за социално подпомагане в Пловдив Надя Танева.

Председателят на Парламентарната комисия по финанси и бюджет Менда Стоянова и Атанас Ташков не са сред първите десет в листата. За Менда Стоянова, която от първия ден на управлението на ГЕРБ е в парламента, се говори от доста време, че сама е пожелала да се оттегли.

В 44-ото Народно събрание ГЕРБ има петима свои представители от Пловдив от общо 11 мандата. В партията вярват, че могат да повторят този резултат и на изборите на 4 април.