Спекулата с газа ще изяде главите на Кирил и Асен

0
258
Снимка: БНТ

Съвсем скоро ще видим ново издание на Кирил и Асен, напълно изтрезнели от временната финансова омая…

Калина Андролова Снимка: фейсбук

Калина Андролова, фейсбук

Спекулата с газа ще изяде главите на Кирил и Асен. Те си мислят, че са толкова големи разбирачи, че никой не може да им разбере халтурите, които спретнаха. Е, не са… Съвсем скоро ще видим ново издание на Кирил и Асен, напълно изтрезнели от временната финансова омая… Окопаването зад още по-яростна агресивна риторика няма да помогне, тъкмо обратното – задълбочава грешката.

Имам усещането, че тези хора, понеже разполагат с някой и друг милион, и понеже ги викат на разговори на „Козяк“, се чувстват недосегаеми и единствени като опция. Липсва им опит и ум да преценят, че не са САМО те. Никога не са били само те. Стратегиите на това посолство не са толкова елементарни, колкото се самозаблуждава Кирил Петков с нещастната си глава. Не всичко, което му казват, е точно това. Куртоазията и дипломатическият език са специфично умение в подобни контакти. За да разбереш какво ВСЪЩНОСТ искат да ти кажат, а и какво след това ще направят, независимо какво са казали, се изисква да имаш понятие от тази материя.

Самозабравяне без понятие води до провал. А свеждането на политиката до лични емоции, отмъщение и инат е най-неприятната грешка, тъй като в политическия живот местата много бързо се сменят. Днес се разпореждаш, утре се разпореждат с теб. Кирил Петков е твърде невнимателен за политик. Освен инструмент, ако изобщо можеш да го ползваш, службите винаги са и паралелна власт, докато си на власт. Така че употребата там е взаимна. Кирил Петков борави недодялано и импулсивно с тези „сложности“, което не е престъпление, че е новодошъл. Но никой не очакваше, че ще е чак толкова бос, че да се заобиколи с още по-боси от него… Ленчето и друзья..