Ст. лейт. Манчев споделил с родителите си, че се страхува, че може да го убият

0
260
Тодор Манчев

Министерството никога не е казвало дали е убийство или самоубийство, твърди Георги Панайотов

Всички следствни действия за смъртта на ст. лейт. Тодор Манчев са правени от прокуратурата, а не от министерството и от военната полиция. Министерството никога не е казвало дали е убийство или самоубийство“, заяви пред БНТ военният министър Георги Панайотов.

„Аз също имах информация – обстоятелства и факти, които сочат в друга посока. Тя беше от родителите на старши лейтенант Манчев“, каза още той. В писмото на родителите се съдържало сведение, че синът им споделил с тях, че се страхува, че може да го убият.

По повод на инцидента от 11 май с американски военни в Чешнегирово първоначалният отговор на военна полиция бил, че Тодор Манчев и майор Механджийски са наказани със забележка.

Министърът назначил проверка, документите, които предоставил на политическа сила. Те ясно сочели, че има проблем в регионалната служба в Пловдив.

„Манчев е написал показания, в които ясно казва позицията си“, обясни министърът.

От инспектората му „предложили да накаже едни старшини“. Аз не намерих тяхна вина, добави Панайотов.

„Освен това ми беше предложено повече да не наказвам Манчев и майор Механджийски. Старши лейтенантът си беше свършил работата, а майор Механджийски – не“, добави министърът.