Свиленски към Кирил Петков: Ще трябва да съди цялата група на БСП, на други също е предлагал кодовете за машините

0
88
Георги Свиленски

Според него правителство на малцинството с мандат на ПП не е възможно

Не знам за какво ще ме съди Кирил Петков. Аз не съм го обвинил в нещо. Не съм казал, че той държи кодовете“, заяви депутатът от БСП Георги Свиленски пред Нова телевизия.

Той коментира думите на Кирил Петков относно кодовете за машините. „Аз също нямах съмнение, че някой някъде може да има някакви кодове. Но дойде една сутрин Петков пред парламентарната група и каза: „Айде, оттеглете го този закон и ще ви дадем кодовете и достъпа“. След това го е разказвал и на други колеги в индивидуални разговори, не само пред групата“, обясни Свиленски и допълни: „Петков ще трябва да съди цялата парламентарна група“.

Депутатът бе категоричен, бе БСП не е обърнала гръб на ПП и ДБ. „Не сме се обърнали срещу никой и нищо. От първия ден, в който сме в парламента, ясно сме казали, че ще водим разговори с ПП и ДБ, ако бъдем поканени. За тях възможността да се премахне машина като основен фактор в изборния процес, явно се оказва голям залог. Тези хора изпаднаха в истерия, когато законът мина на първо четене. Нашите отношения към колегите не са се променили. Не знам защо те си променят отношението“, каза Свиленски.

Според него правителство на малцинството с мандат на ПП не е възможно. „Правителство на малцинство със 73 народни представители – ние ще влезем в история. Такова правителство с 20% няма. Има правителство на малцинство с липсващи 2,3,4 мандата”, посочи депутатът и заяви, че ако БСП бъдат поканени на разговори – ще се явят. „Правителство е необходимо, дали е възможно – ще видим“, допълни още той.