Тайна коалиция ДПС-Доган, ИТН, ППДБ и „Възраждане“ ще сваля Рая Назарян, за да изберат човек на Слави за служебен премиер

0
1111
Снимка: БТА

Това е по плана на Румен Радев. Вървят тайни сондажи между тези партии, най-ухажван е Костадин Костадинов

Тайна коалиция между ДПС-Доган, ИТН, ППДБ и „Възраждане“, в угода на Румен Радев, ще направи опит да свали председателя на Народното събрание Рая Назарян от ГЕРБ-СДС, като на нейно място бъде сложен удобен човек, най-вероятно от ИТН, който после ще бъде посочен от президента за служебен премиер. За този ход алармираха пред Breaking.bg депутати.

В момента, под прикритието на „разговори за съставяне на правителство с третия мандат“, нещо което няма как да стане, вървят сондажи между ДПС-Доган, ППДБ, ИТН и „Възраждане“.

Според информирани е имало 9 телефонни разговора между Николай Денков и Станислав Балабанов от ИТН, на които бившият премиер е обявил, че ще подкрепят „Има такъв народ“  за нов шеф на парламента, който да бъде назначен по-късно за служебен премиер. Спрягано е името на депутата от ИТН Александър Александров.

В заверата участват изгонените от ДПС депутати, начело с Джевдет Чакъров. Най-ухажваният човек в момента бил Костадин Костадинов, боса на „Възраждане“. Който се колебаел дали да участва в тази срамна коалиция. Но обработката на него и хората му вървяла с пълна сила, казват запознати.

Според тях посредник при тайните разговори между уж враждуващите ППДБ, „Възраждане“ и ИТН, плюс ДПС-Доган се явявал и Момчил Мавров, подуправителя на Националната здравноосигурителна каса-НЗОК, който в момента временно управлява касата.

Мавров имал отлични контакти с хората на президента Радев-Николай Копринков и Пламен Узунов, получател на подаръчни комплекти в ресторанти. Дуетът е сивият кардинал при назначенията в държавната администрация по време на служебните правителства на президента, станали известни като „Пътят на Копринката“.

Твърди се, че Узунов е дал частната си охранителна фирма „Брадърс Секюрити“ да охранява болница „Свети Георги“, която се управляваше от Мавров преди да влезе в управата на касата. Охранителната фирма формално се води на друго лице.