Тарикатлъкът на жадуващите власт умира в момента, в който си отиде глупостта на широките електорални маси

0
714
Димитър Аврамов Снимка: БНР

Все повече се нуждаем от разумна еволюция

Огнян Минчев

Огнян Минчев, фейсбук

Прав е Димитър Аврамов – „Трябва да променяме разумно, а не да правим революции.“ Много хули и ненавист получиха хората, които през последната година изказват тази позиция. Много по-лесно е да си нахален, да си прост, да си нетърпелив за власт и пари – да излезеш на мегдана, да размахваш юмруци, да носиш ковчези, да мяташ развалени яйца и домати по обществени сгради, да гониш и да хулиш хора по улиците…

И като постигнеш своето – като влезеш в парламента, като направиш служебно правителство, като получиш лелеяната власт… да се изтропаш – два пъти досега – в некадърност, безпомощност, скандали и завери. Да оставиш държавата без управление, да седиш и да гледаш как поредица от кризи връхлитат върху обществото, а ти да викаш „изправи се бе“, „има ли такъв народ“?

Не че досега държавата бе управлявана както трябва – крадене и лакърдии по телевизията. Но и революция на всичкото отгоре – наистина идва в повече… Тъй че – промяната нека да продължава. Въпросът е в каква посока – и с какви средства? Тарикатлъкът на жадуващите власт умира в момента, в който си отиде глупостта на широките електорални маси… Все повече се нуждаем от разумна еволюция.