Търсят Сашко на по-голям периметър, увеличен е броят на полицаите

0
22
12-годишният Александър от Перник

От прокуратурата са категорични, че до момента няма събрани данни Сашко да е жертва на престъпление

Операцията по издирването на 12-годишния Александър Цветанов от Перник се разширява. Това е решено след снощното заседание по случая, съобщиха за Dir.bg от Областната дирекция на МВР.

От днес е увеличен броят на униформените, включени в акцията. На терен в момента са над 350 полицаи, като към тях има и екипи на жандармерията, служители на Столична община и доброволци.

„Разширяваме периметъра на претърсване от отправната точка – профилакториума в Перник, на 20 километра. Целта е детайлно претърсване на гората и труднодостъпните места. Разбира се, отново на терен са и кучетата, използват се и термокамерите“, обясни говорителят на полицията в миньорския град Венцислав Алексов.

По думите му Сашко се издирва на територията на цялата страна, но търсенето в цялата Пернишка област ще е засилено.

„В Брезник, Радомир и околните градове и села на територията на областта тече масирано издирване“, добави говорителят.

Ще продължи претърсването на водоеми от водолазни групи, както и на пещери от планински спасители. Преглеждат се и камерите в Перник, които по данни на местната администрация са над 270. За съжаление засега няма индикации някоя от тях да е заснела момчето.

12-годишният Александър Цветанов, който е аутист и е хиперактивен, изчезна на 11 ноември около 16 часа, след като е бил на разходка с баща си – нотариуса от Брезник Александър Цветанов. Вече пето денонощие момчето е в неизвестност, въпреки мащабната операция, организирана от органите на реда. От прокуратурата са категорични, че до момента няма събрани данни Сашко да е жертва на престъпление.