Татяна Дончева за мераците на Хаджигенов: Има още 4-5 в коалицията ни, които са готови да се жертват за министри

0
336
Татяна Дончева

Нищо ново от Големанов насам, коментира тя

„Вчера изречението „аз съм готов да се жертвам за министър“ предизвика буря в социалните мрежи. В нашата коалиция, от тези, които влизат в парламента, познавам още 4-5, които са готови да се жертват за министри. От останалите групи също има едно 40-50 човека, които са готови да се жертват за министри. Нищо ново от Големанов.“ Така Татяна Дончева от коалицията „Изправи се! Мутри вън“ коментира пред БНТ вчерашното изказване на адвокат Николай Хаджигенов.

„Не можеш да отиваш на преговори, без да си оторизиран и без да е ясно какво представляваш. Можеш да отидеш да си направиш частни разговори, обеди, кафета. Аз имам познати във всички политически сили. Във времето преди изборите, по време на изборите и след изборите всеки от нас е направил телефонни разговори, но това не са предварителни разговори“, каза тя.

„Колегата Хаджигенов вчера направи едно изявление, без много да го премери. Вие направихте изводи, които не следват буквално от това изявление. Брифингът беше, за да охлади страстите ви да си правите свободни съчинения върху това изявление“, обясни тя.

След вчерашния брифинг на коалицията, Хаджигенов заяви, че „госпожите Манолова и Дончева не били чули и разбрали, както обикновено“.

„Като имате предвид реакцията в социалните мрежи, която беше още по-бурна от тази между политическите субекти, включително между нашите потенциални и досегашни партньори от „Да, България!“ и „Има такъв народ“ си мисля, че даденият брифинг трябваше да се състои“, допълни Дончева.

„На нас като последна парламентарна група не ни трябва нищо. Ние сме последни в редичката“, каза още тя.

„В политиката математическите сметки не са точно като в учебника по алгебра. Също така трябва да се има предвид, че в политиката има нещо от играта на покер и от играта на карти, не е прието да пускаш карта, преди да ти е дошъл редът. Някои смятат, че са се изстреляли като с катапулт във върховете на политиката. Това е измамно усещане. Също така е измамно и усещането, че ние сме дошли, за да разрушим всички правила в политиката“, посочи Дончева.