Прокуратурата отказа да задържи Хаджигенов и Бабикян за хулиганство пред руското посолство

0
129
Снимка: архив

Преди това МВР на Рашков арестува бившите му авери

Софийска районна прокуратура отказа да задържи за 72 часа арестуваните пред руското посолство Николай Хаджигенов и Арман Бабикян. Преди това МВР на бившия им авер Бойко Рашков прибра двамата в столичното Първо РПУ.

Двойката, бивше Отровно трио, заляла с червена боя табелата на посолството. Полицаите им поискали личните карти, но Хаджигенов и Бабикян питали униформените на какво основание им ги искат. Отказали да ги покажат и са задържани в столичното Първо РПУ.

По-късно прокуратурата пусна съобщение, че няма да ги задържа за 72 часа.

Във връзка със запитвания от медиите, Софийска районна прокуратура съобщава, че няма да привлича към наказателна отговорност Н.Х. и А.Б. и няма да ги задържа за срок до 72 часа.

Днес, 08.04.2022 г., малко преди 17,00 часа, полицай от 1-во РПУ в София е докладвал пред прокурор от Софийска районна прокуратура, че по-рано през деня от органите на МВР е образувано досъдебно производство за хулигански действия срещу Н.Х. и А.Б.

След запознаване с доказателствата, наблюдаващ прокурор е преценил, че на този етап няма основания за задържането на двете лица и за привличането им към наказателна отговорност.

Дадени са указания на органите на МВР за продължаващи действия, допълват от държавното обвинение.