Тези променкаджии си действат с държавата все едно са в кварталната тайфа

0
257
Кирил Петков и Димитър Ковачевски Снимка: МС

Зад гърба на коалиционните партньори и легитимните държавни институции Петков и Чернева прокарват външна политика в ущърб на националните интереси

Калина Андролова

Калина Андролова, фейсбук

Тези променкаджии си действат с държавата по начин, все едно са в кварталната тайфа. Абсолютни безобразници. Никакви правила! А това, че няма паметни бележки е такъв потрес. Все едно държавата им е частен бизнес.

Генчовска признала пред народните депутати, че ситуацията във външната политика е скандална, пише „Епицентър“. Тя разкрила, че като външен министър научава 80% от нещата по отношение на РСМ от Скопие. От приятели в съседната ни страна Генчовска научила, че Петков и Ковачевски са се договорили за ново междуправителствено заседание.

Това означава, че зад гърба на коалиционните партньори и легитимните държавни институции министър-председателят Кирил Петков и външнолитическият му съветник Весела Чернева прокарват външна политика в ущърб на националните интереси.

България има две външни политики. Едната е на Външно министерство, другата се провежда от премиера и неговите външнополитически съветници. Във Външно министерство не е постъпила нито една паметна бележка от срещите на премиера Кирил Петков с представители на македонската страна, подчертала Генчовска, а това е още едно нарушение на закона.