Тома Биков: Фирмата на директора на НАП Румен Спецов се е занимавала с източване на ДДС

0
217
герб
Тома Биков

Очакваме Румен Радев и финансовият министър да предприемат съответните действия, заяви бившият депутат от ГЕРБ

„Няма как да катастрофираме с тази наша теза, защото ние коментираме фактите. А те са следните – продава се фирма, която има оборот от 6 млн. лв. В същото време в нея няма хора, наети на работа. След което идва един човек, който притежава още 23-24 фирми с огромни задължения, и я купува за 500 лв. Това води към едни подозрения, че фирмата на г-н Спецов, преди да бъде продадена, се е занимавала с източване на ДДС. След това е била продадена на един малоимотен човек”. Това обясни в ефира на „Здравей, България” Тома Биков.

Във вторник от ГЕРБ поискаха финансовият министър Асен Василев да отговори дали се проверяват твърденията, че директорът на НАП Румен Спецов е прехвърлил своя фирма със задължения на фиктивен купувач.

„Предприели сме съответните действия по отношение на г-н Божков. Сега очакваме Румен Радев и финансовият министър да предприемат съответните действия по отношения на Спецов”, поясни той.

Биков коментира и видеозаписа, на който се вижда как Петко Петков предава плик на Пламен Узунов по време на разговор в столично заведение. „Предстои да видим последствията след тази среща. Очевидно никой не е в състояние какво е имало в плика”, каза още Биков.