Тома Биков: ГЕРБ със сигурност ще предложи правителство, дори кабинет на малцинството

0
166
Тома Биков

Най-големият риск, който може да съществува, е Кирил Петков да бъде премиер, казва депутатът от ГЕРБ

Имаме съмнения за купуване на гласове в община Грамада, където спечели „Демократична България“. Дали там населението е либерално? Там имаме съмнения за купуване на гласове. За Симитли и преференциите на Стефан Апостолов нямаме никакви съмнения. Той винаги прави тези преференции, дори и когато вътрешен министър беше Бойко Рашков, каза пред Нова тв Тома Биков.

Ние каним останалите политически сили на разговор. Интересно как ДБ говорят за конституционни промени, а отказват въобще разговор. Ако отказват разговор, значи ще ходим на избори, заяви Биков.

Няма възможност за правителство с ДПС и „Възраждане“. Дори да имат желание, ние по никакъв начин не бихме вкарали „Възраждане“ в управлението в този момент, посочи депутатът от ГЕРБ.

Партията на Борисов със сигурност ще предложи правителство, дори кабинет на малцинството, а депутатите да решат дали го подкрепят или не, допълни той.

Не е време за игри и закачки. Няма да подкрепим предложенията на ПП по никакъв начин, защото означава да фалираме държавата. С третия мандат може да се създаде правителство, но нито ще е проевропейско, нито антикризисно. Ще е нещо временно за зимата, каза още Биков.

„Най-големият риск, който може да съществува, е Кирил Петков да бъде премиер. По-голям риск от този няма. Ние не искаме да управляваме с тях“, каза депутатът.

„Предложихме им разговор, не управление, аз лично не ги искам изобщо в бъдещото управление. Иначе с третия мандат всичко може, но то няма трайно да реши политическата криза. Ще направим усилие до последно да приключим още с първия мандат“, обясни той.

„Усилието ни е партиите да започнем да си говорим. За да бъдеш в управлението, трябва да си постигнал и резултат. Хората са раздали картите, политиците трябва да ги отиграят. Логично е първата политическа сила да е носеща конструкция на едно управление“, добави Биков.

„Трябва да имаме проевропейско и антикризисно управление. Ако не сме в състояние за това, означава да продължим да затъваме в кризата… Имаме самочувствие след година и половина мачкане, че хората са ни дали най-голямо доверие“, категоричен е Тома Биков./24 часа, Novivini.bg