Тома Биков: ГЕРБ внася предложение за анкетна комисия за сарая на Доган в Росенец

0
272
аватар
Росенец

Новите партии са „узрели“ за експертно правителство, идея на лидера на ДПС, предположи депутатът

Партия ГЕРБ е събрала нужните подписи и внася искане в парламента да се състави анкетна комисия, която да разследва сарая на Доган в парка Росенец, съобщи депутатът Тома Биков. Така ГЕРБ изпревари депутатите от „Демократична България“, чийто лидер обяви подобно намерение.

„Присъединете се към искането на ГЕРБ, защото явно не можете или не искате да съберете необходимите 48 подписа“, апелира Биков.

Той напомни, че в петък се е очертало ново парламентарно мнозинство, което е избрало председатели на три парламентарни комисии – Радостин Василев на правната, Александър Симидчиев – на здравната, Георги Ганев – на бюджетната, и с подкрепата на ДПС.

„Тези действия не са плод на спонтанна подкрепа“, предупреди Биков. Той попита от трибуната новите партии кой, кога и на каква цена се е разбрал за подкрепа от ДПС и къде са проведени тези преговори, както и защо са се отметнали от предизборните си обещания.

„Водят ли се задкулисни преговори за правителство на „Има такъв народ“/ИТН/. Каква е логиката на „Демократична България“ да отхвърли преговори с ГЕРБ-СДС, а изразявате подкрепа за правителството на ИТН“, попита риторично Биков и предположи, че това е знак, че новите партии в парламента са узрели за експертно правителство, предложено от лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, пример за безотговорност.

„Ние от ГЕРБ сме готови да бъдем в опозиция. Зад нас стои подкрепата на над 800 000 души. Предупреждаваме, че истинската цена за това, че излъгахте избирателите си, е непосилна за вас“, завърши Биков.