Тома Биков към Рашков: Бяхте шеф на следствието в най-мутренските години, а днес се правите на морален стожер

0
1177
Тома Биков Снимка: архив

Вътрешният министър поиска „да се справи“ с Бойко Борисов и пост в следващо правителство

Остри думи си размениха Тома Биков от ГЕРБ и служебният вътрешен министър Бойко Рашков. Причината е, че назначеният от Румен Радев за силов вицепремиер си позволи от парламентарната трибуна да нарече депутатите от ГЕРБ „мутри“.

Не закъсня и отговорът от тяхна страна. „90-те години бях ученик, а вие бяхте шеф на Националната следствена служба и помня, че ви сваляхме с камъни, моите протести бяха срещу Рашков и Виденов“, заяви Биков. Той заяви, че Рашков е бил част от системата и на висша позиция по времето на най-мутренските години, а днес се прави на морален стожер.

„Вероятно сте ме проверили, нямам 19 имота и кажете от името на Радев, Божков и други оперативно интересни лица кой трябва да стане главен прокурор, очевидно имате подадено име“, заяви Тома Биков.

От трибуната на Народното събрание Рашков поиска да се справи с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. „Съжалявам само за едно, че не справихме с вашия лидер, но има време, от вас зависи, дайте ми тази възможност“, директно си поиска пост в бъдещо правителство Бойко Рашков.

Биков припомни, че с нищо не се е справил, защото именно той и хора като него са докарали държавата до крах и не може да бъде морален стожер.