Тома Биков: Лена Бориславова е като Краля Слънце. Тя управлява държавата в момента

0
165
Тома Биков Снимка: Нова тв

Политическата криза ще бъде решена само с участието на ГЕРБ в управлението, твърди депутатът

Политическата криза ще бъде решена само с участието на ГЕРБ в управлението. Това каза за Нова телевизия депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков.

Той отрече да се заформя коалиция между ГЕРБ, ДПС, ИТН и “Възраждане”: “Всяка от тези формации не подкрепя настоящото управлението, но по различни причини. Не виждам възможност да сформираме общо управление с тези партии. Подобна конфигурация не би решила и политическата криза, която в момента е най-сериозният проблем.“

“Ние никога не сме имали съмнения по отношение на Борисов, затова сме в ГЕРБ. Очевидно и нашите избиратели не са имали съмнения”, заяви Биков. “Ние нямаме проблем тези документи да се оповестят. За нас тази тема е приключила. Има една друга тема обаче, за която никой не пита”, коментира още Биков.

“Премиерът с шеф на кабинета и с действащ председател на парламента – стават едни отношения, които се наричат корупция. Корупция не е само да раздадеш постове. Това е шуробаджанащина и конфликт на интереси”, заяви Биков.

„Ако са те, за мен не е много добре министър-председател и началник на кабинета да влизат в някакъв апартамент в 8 часа сутринта. И това се случва преди началникът на кабинета да бъде назначен за такъв. Това е нарушение на морала. Бориславова е като Кралят-слънце. Тя управлява държавата в момента”, каза Биков.